Många drömmer om att renovera sitt badrum, ibland för att uppdatera utseendet, eller för att badrummet blivit för gammalt och slitet. Läs vidare för tips och tricks.

Planera, planera och åter planera – Beställ inredningen du vill ha, se till att mäta ut och sedan beställer du hem skåp, badkar, toalettstol, handfat, kommoder (om så önskas), handdukstork, och allt du kan tänkas behöva. Tänk på att det ska finnas plats när ledningar för el, avlopp och vatten ska dras och väggarna ska förstärkas. Det är bra att planera vart genomföringar och uppfästning ska göras.

Ta bilder – Det kan vara bra att fotografera under arbetets gång, oavsett om arbetet utförs själv eller om man anlitar en byggfirma. Om problem skulle uppstå är det bra att ha dokumentation som då kan göra det enkelt för dig om ett försäkringsärende skulle uppstå, dessutom kan det begränsa eventuella ingrepp för att åtgärda fel om man har dokumentation.

Belysning – I badrum är belysning viktig, den ska vara trevlig och funktionell, förutom bra belysning i taket bör man ha extra belysning över exempelvis handfatet där man tenderar att sminka sig, raka sig och fixa håret.

Material – Valet av material är väldigt viktigt och tänk på att bara använda godkända material, såsom byggskiva, golvbrunn, tätskikt och rätt spackel anpassade för våta utrymmen. Man får använda pappersklädda gipsskivor i badrum, men majoriteten av firmorna rekommenderar att man använder våtrumsskivor.

Vad kostar det att kakla ett badrum är en fråga som väldigt många ställer och du kan läsa mer om det här: https://www.clasfixare.se/vad-kostar-det-att-kakla-ett-badrum/

Tips som gör badrummet användbart

Det kan vara bra att ha ett eluttag inne i väggskåp eller kommoder. Det är väldigt smidigt så att man alltid kan koppla in rakapparaten, ladda eltandborsten eller använda hårfönen.

Planera in nattbelysning så att man enkelt kan hitta till badrummet när det är mörkt ute och i hemmet.

Nu för tiden har det blivit vanligt att man placerar ett minikylskåp i badrummet för att hålla dyr kosmetika och läkemedel kall.

Dubbla handfat? Kanske känns överflödigt men tänk vad skönt att vara två i badrummet utan att man krockar med varandra?